Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в парламента

...
 Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в парламента
Коментари Харесай

Пеевски: Тагарев е една голяма нула, жалка картинка! ГЕРБ и ПП да подпишат коалиционно споразумение

 Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява пред публицисти в Народното събрание желанието на Бойко Борисов да подписа съдружно съглашение с ППДБ.


" Тагарев не може да изпрати няколко месеца едни БТР-и в Украйна. Работа, която с Борисов свършихме в един месец. Всичко беше готово, подписано, направено. На 18 януари парите бяха обезпечени, пратих писмо до финансовия министър. Той (Тагарев) до ден сегашен не ги е изпратил. Днес го виждам - жалка панорама е да упреква зам.-министрите. Малко мъжко да каже: " Аз съм отговорен, не ги пратих ". Ходи напред-назад, снима се единствено, нулева работа за Украйна. Всичко, което до момента беше свършено, беше свършено от Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула ", сподели безапелационната си оценка Пеевски за министъра на защитата Тодор Тагарев.

 

На въпрос какво чака да чуе на чуването от министър Тодор Тагарев той отговори: " Аз персонално не чакам нищо да чуя от него, само че дано да пристигна и вие да го чуете и питате ".


" Ние няма да участваме в това държавно управление. Отдавна сме споделили ", продължи той.

" Трябва да сме почтени към българските жители. Да е ясно какво ще вършат и да си го подпишат. Ясно е, че са в коалиция, да сложат на масата управническа стратегия, да кажат какво ще вършат и да сложат подписите си ", прикани съпредседателят на Движение за права и свободи.

" Според мен, когато има коалиция, би трябвало да се подпише съдружно съглашение на пропорционалността на партията. Не може някой с доста малко да желае всичко - изключително тези неща в проценти бяха доста грозни ", обясни Пеевски относно готвеното съдружното съглашение сред партиите в сглобката. Министрите да се разпределят съгласно електоралната тежест и депутатите в Народното събрание бе и предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

На въпрос къде се вижда Движение за права и свободи, в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ подпишат съдружно съглашение, той отговори: " Отдавна съм декларирал тази тематика и няма да я разясня назад. Това са диалози сред тях. Ние в това държавно управление няма да участваме по никакъв мотив ".

 

" Смятам, че те би трябвало да са почтени към българските жители, да е ясно какво и по какъв начин ще вършат и да подпишат. Ясно е, че те са в коалиция. Няма за какво да се лъжем. Коалицията е ясна и тя е сред техните партии.Трябва да си сложат подписите, да сложат стратегия за цялостен мандат, да кажат какво ще вършат, хората да прочетат и видят какво е това, което се случва досега ", разяснява още той връзките сред ПП-ДБ.

 

На въпрос дали е склонен с думите на Бойко Борисов, че Кирил Петков е действителният министър председател, той отговори: " 100% съм склонен. Има един водач на тяхната коалиция и това е Кирил Петков ".

 

Припомняме: Днес пред парламентарната комисия по защита министър Тагарев ще бъде изслушван за аргументите за забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна. Министърът прикани да бъдат поканени и тримата виновни за тази интервенция заместник-министри - на Министерство на вътрешните работи, на МО и на Министерството на превоза. " Те най-добре ще обяснят закъснението от декември насам, по какъв начин е вървял процесът и какви механически и юридически проблеми са имали ", сподели Тагарев.

Министър Тагарев отхвърли да каже по кое време тъкмо ще тръгне влаковата комбинация за Украйна, нито къде се намират сега БТР-ите. Стана ясно, че те са събирани от разнообразни места в страната.  " Нека не провокираме нездраво любознание. Хайде малко по-спокойно. Ще обявим когато ги изпратим ", съобщи той. До два дни ще стигнат в Украйна, каза министърът.

Военният министър разяснява и към момента неосъществената доставка на ръкавици за украинската войска, макар отминаващата зима.  " Инициативата е за филантропична помощ и тя е на Министерство на външните работи. Външно министерство е уредник ", сподели той и добави, че не е имал време да наблюдава за какво ръкавиците към момента не са изпратени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР